UC Santa Cruz Upper Quarry Amphitheater

Carved from a former working quarry amidst redwoods and rocky outcroppings, the Upper Quarry Amphitheater dramatically showcases the deep connection between the campus, its history, and the natural landscape. Designed in the early ’60s by modernist landscape architect Robert Royston, its asymmetrical terraces and sunny park-like character highlight the surroundings.

Flint Builders, Dreyfuss & Blackford Architects, and Siegfried Engineering are part of the plan for restoring the amphitheater envision a newly invigorated, inviting cultural space that retains its natural beauty. While some features will be upgraded, one that will be taken back to its original state is “the rock,” an outcropping that dramatically pierces the stage.

Design, demolition and construction of the UCSC Upper Quarry Amphitheater includes expanding seating capacity from 1,636 to 2,000, wireless internet connection, tree protection, selective tree demolition, storm water management, rock fall barriers, site improvements, and telecommunications support performances, events and casual daily use of the venue.

Leave a Comment