Skip to content

UC Davis Recreation Pool Renovation

The UC Davis Recreation Pool Renovation project provides a refreshing, contemporary new face to a facility that has long been a favorite destination for both the UC Davis students and the citizens of Davis. Along with the proposed new pools, landscapes, and site amenities are the renovations of the 3,300 square-foot Bath House, 1,300 square-foot Filter Building, and shade trellis. The user experience will undergo a major upgrade while keeping a familiar sense of gathering place.

The pool renovation includes demolition and removal of the existing pool and pool deck, construction of two (2) new pools totaling about 9,000 square-feet, new pool decks, a sand volleyball pit, all new landscaping, and a new sun shade canopy. In addition, a new exterior entrance passageway will be created for the Bath House, allowing for a unique view into the complex. Locker/bathing facilities will be given more individual privacy while meeting all required code and accessibility upgrades. Materials will be more durable in wet/moist conditions and still maintain a clean, spa-like aesthetic. The lifeguard office will have an expansive view of the complex and maintain a more inviting feeling. A full-length trellis, locker room entrances, outdoor lockers, and outdoor showers will be featured against a color-accented tile wall.

Leave a Comment