Skip to content

Client Testimonial

Image of UC Davis Pool Rec Area 2019

UC Davis Recreation Pool Complex | Davis, CA

The UC Davis Recreation Pool Complex project provides a refreshing, contemporary new face to a facility that has long been a favorite destination for both the UC Davis students and the citizens of Davis. Along with the new pools, landscapes and site amenities were the renovations of the 3,300 sf bath house, 1,300 sf filter building and shade trellis. The user experience has vastly improved while keeping a familiar sense of gathering place.

The rec pool complex renovation included demolition and removal of the existing pool and pool deck, construction of two new pools, new pool decks, a sand volleyball pit, all new landscaping, and a new sun shade canopy. In addition, a new exterior entrance passageway was created for the bath house, allowing for a unique view into the complex. Locker/bathing facilities were given more individual privacy while meeting all required code and accessibility upgrades. Materials used are durable in wet/moist conditions and still maintain a clean, spa-like aesthetic. The lifeguard office has an expansive view of the complex and maintains a more inviting feeling. A full-length trellis, locker room entrances, outdoor lockers and outdoor showers are featured against a color-accented tile wall.

 

Project Value

$7,000,000

Square Footage

13,600

Delivery

Design-Build

Owner

University of California, Davis

Architect

JKAE

< Back to Projects